×

Sådan laver du dit eget tøjdyr

Sådan laver du dit eget tøjdyr

Uanset om de bliver nusset af dit barn, eller blot udstillet på deres værelse, er tøjdyr et klassisk og tidløst legetøj. Og det er ikke underligt: de giver komfort, stimulerer fantasien og hjælper børns udvikling.

Udstoppet dyr – stoflegetøj
Et udstoppet dyr er et legetøj lavet af stof og fyldt med letvægts luftigt materiale som f.eks. syntetisk fiberfill eller uldroving, som giver det en blød tekstur. Ofte lavet med overdrevne funktioner såsom store øjne og korte lemmer, udstoppede dyr er særligt populære for små børn at putte og sove med.

Der findes mange forskellige typer udstoppede dyr, hvor de mest almindelige er dem, der er formet som dyr. Nogle er fastere og tungere, såsom bamser, mens andre er bløde og squishy, såsom pandaer eller aber. Fyldets materiale varierer afhængigt af stilen, men de fleste er fyldt med en syntetisk fiber, bomuld, træuld eller plastikpiller, der gør dem bløde og lette at røre ved.

Den type fyld, der bruges i et udstoppet dyr, vil også bestemme dets størrelse. Mindre udstoppet legetøj kan fyldes med et tyndere, lettere fyld såsom polyester. Større udstoppede dyr kan på den anden side fyldes med et tykkere, tungere fyld såsom strimlet skum.

At lave dit eget tøjdyr
Du kan nemt skabe et hjemmelavet tøjdyr med blot et par enkle trin: Vælg et stof, sy siderne sammen og fyld derefter din kreation. Du kan gøre dette med en symaskine, eller ved at bruge grundlæggende håndsyning.

Sæt de to stykker af dit stof sammen for at holde dem på linje, før du begynder at sy. Det er nyttigt at bruge lige synåle, der er omkring en kvart tomme fra kanten af dit stof. Hvis du syr i hånden, skal du fjerne stifterne, når du er færdig med at sy, for at lade dine stofstykker strække sig, før du begynder at fylde.

Vend dit stof og sy siderne sammen med en kvart tomme til en halv tomme sømrum. Du kan enten bruge en symaskine eller en nål og tråd til at gøre dette, men sørg for at efterlade en tomme plads usyet i enden af sømmen. Dette giver dig mulighed for at tilføje mere fyld, efter at dyret er fyldt.

Udstoppet dyr – hjemmelavet
Hvis du leder efter et sjovt projekt at lave med dine børn, så prøv at lave dit eget tøjdyr. Det er nemt at gøre, og du kan vælge mellem en række forskellige stoffer.

Forbered dit stof
Forbered først det stof, du bruger, ved at stryge eller dampe det for at gøre det glat. Når stoffet er afkølet, læg dit mønster ovenpå det og tegn rundt om det med en mørk tusch eller et stykke hvidt kridt. Gør dette to gange, og klip langs den linje, du tegnede.

Ved hjælp af et mønster og lidt kreativitet kan du nemt skabe dit eget tøjdyr! Dette kan være en fantastisk måde at spare penge på, mens du skaber noget, dine børn vil elske.

Post Comment